18. 10. 2024 Dogodek “Krog hvaležnosti”

Pred nekaj meseci smo v našem društvu dali pobudo, da bi se ob letošnjem evropskem dnevu darovanja organov in tkiv povezali z društvi, v katerih so tudi bolniki, ki zaradi osnovne bolezni potrebujejo presaditev organa.

Namen združenja je bil torej ustvariti dogodek, s katerim se želimo javno zahvaliti vsem vključenim v procesu transplantacie ter spodbuditi javnost v razmislek, da je za uspešno transplantacijo pomembna privolitev v darovanje – zavedanje, da je presaditev organa uspešen način zdravljenja.

Pobuda je bila odlično sprejeta s strani Slovenskega društva Transplant, zavoda Slovenija-transplant, Zveze društev ledvičnih bolnikov Slovenije in društva za cistično fibrozo Slovenije.

Napoved dogodka “KROG HVALEŽNOSTI”

Z dogodkom Krog hvaležnosti in sodelovanja, ki se bo odvijal 18. 10. 2024 v avli UKC Ljubljana, želimo izraziti globoko hvaležnost darovalcem organov in več kot 100 strokovnjakom iz različnih področij, ki omogočajo uspešne transplantacije v Sloveniji. Krog simbolizira proces reševanja življenj, kjer je ključnega pomena, da vsi sodelujoči tvorijo sklenjeno mrežo podpore.